facebook
youtube

Crap la porumb. Prepararea porumbului pentru pescuit la crap



Crap la porumb. Retete si metode de preparat porumb pentru pescuitul la crap. Vezi cum poti face porumbul mai atractiv pentru crapi.

shaun_harrison_cu_o_frumuse__e_de_crap_comun_aa6ee52.jpg

Exista o gama variata de surse de hrana pentru crapi, care au si ei preferintele lor. Porumbul este o nada pe care crapii ar manca-o in majoritatea situatiilor, dar sunt anumite lucruri pe care le poti face pentru a spori atractivitatea porumbului.

Metoda mea standard de a prepara porumbul este sa il las mai intai sa traga apa timp de 48 de ore. Astfel, porumbul va absorbi cat mai mult lichid inainte de a-l fierbe. Dupa ce porumbul a tras suficienta apa si a crescut in dimensiune, incalzesc apa pana la punctul de fierbere si las porumbul sa clocoteasca pentru aproape 30 de minute sau pana incepe sa se crape boaba.

Odata ce observi ca se intampla asta, pur si simplu opreste focul si lasa porumbul sa se raceasca. Pregatit in acest fel, porumbul va rezista cateva zile si chiar daca incepe sa fermenteze, tot va fi mancat de crapi. Am prieteni care chiar il lasa sa fermenteze inainte de a-l folosi. Din pacate, nu iti pot oferi o perioada de timp exacta pentru acest fenomen, intrucat aceasta variaza in functie de temperaturile la care este tinut porumbul. Cu cat e mai rece, cu atat dureaza mai mult pana fermenteaza.

Porumb preparat pentru pescuit la crap
Diferenta dintre porumbul gatit si cel uscat

Daca vrei sa grabesti fermentarea, lasa porumbul in soare si asta va grabi procesul. Inceputul procesului va fi evident, pentru ca se va simti atat la miros (acru-intepator), cat vizual, intrucat porumbul o sa inceapa sa „fiarba”. Poti face porumbul si mai atractiv pentru crapi daca adaugi zahar in compozitie inainte de a-l fierbe. Eu fac acest lucru atunci cand las porumbul la inmuiat si pun 100 de grame de zahar la fiecare kilogram de porumb uscat.

La fel, pentru o crestere a atractivitatii, poti adauga o aroma porumbului. Asta il va face diferit de cel utilizat de ceilalti pescari. Daca pe balta pe care pescuiesti sunt si alti pescari care pescuiesc la porumb, acest lucru o sa iti ofere un mare avantaj. Ideal ar fi sa sa nu spui altora despre acest lucru, intrucat vei beneficia categoric de o nada mai atractiva decat a celorlalti. Exista o diversitate de arome de intensitati diferite si, drept urmare, poti experimenta o viata intreaga cu ele. Eu am descoperit ca aromele de crema si de fructe se potrivesc foarte bine cu porumbul.

Chiar si cel mai mare crap al baltii poate fi pescuit la porumb
Chiar si cel mai mare crap al baltii poate fi pescuit la porumb

O alta metoda prin care poti crea o nada total diferita este adaugarea unui colorant in timpul procesului de inmuiere a porumbului. Poti apela la aceasta metoda pe baltile unde crapii sunt supusi unei presiuni mari din partea pescarilor, acestia devenind mult mai precauti atunci cand vad culoarea galbena si lucioasa a porumbului. Nu voi detalia prea mult acest lucru, intrucat aceeasi culoare de galben aprins este preferata de crapi in prima parte a anului, cand apa incepe sa se incalzeasca.

Ca un ultim truc, atunci cand folosesti porumb la pescuit, poti adauga fulgi de porumb in nada. Fulgii se vor imprastia pe patul de nada, tentand crapii sa stea mai mult pe langa momeala, iar asta iti lasa mai mult timp la dispozitie sa ii prinzi.

Pescuit placut, Shaun Harrison

Voi ce metode si retete folositi pentru a spori atractivitatea porumbului?

 

 

 

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: +1 (din 1 voturi)

 Printeaza acest articol

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Articole similare:

  1. Porumb de floricele, Red Band si canepa ca nada in pescuitul la crap
  2. Porumb, canepa, mazare si alune ca nada in pescuitul la crap
  3. Pescuitul la crap cu porumb artificial

1 comentariu Comentarii pentru " Crap la porumb. Prepararea porumbului pentru pescuit la crap "

  1. lucian says:

    A incercat cineva cu popcorn?? (montura pop-up cu un popcorn in capat) ???

    VA:F [1.9.10_1130]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.10_1130]
    Rating: 0 (from 2 votes)

Adauga un comentariu

Loading...


Loading...